Taxatie en restauratie van schilderijen, klassiek en modern

Taxatie en restauratie, ook op locatie

Taxatie

Misschien loopt u er al een tijdje mee rond: u heeft een schilderij in uw bezit, wellicht geschonken, maar weet niet wat u er het beste mee kunt doen. Laten restaureren, taxeren, verkopen? Of toch een mooie lijst eromheen laten maken en bij u thuis aan de muur hangen?

Kunst als gift

Regelmatig krijgen mensen een kunstobject in hun bezit via een gift of uit een erfenis. Colours Kunst & Veiling vindt het belangrijk dat u, ook wanneer u zelf weinig kunstkennis heeft, een goed gevoel hebt over de waardebepaling en een eventuele (veiling)verkoop. Wij nemen de tijd, zorgen voor een goede beschrijving en taxatie zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Gratis taxatie

Neemt u uw object mee naar onze showroom in Berkel en Rodenrijs? Dan kunt u deze gratis laten taxeren door onze expert. Aan huis of op locatie taxeren kan ook; daarvoor vragen wij een onkostenvergoeding. Meer weten of vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.

Tijdens de taxatie letten we onder meer op herkomst, de staat, mate van zeldzaamheid en actuele marktsituatie. Aan de hand daarvan geven we een richtprijs, een taxatiewaarde. Dit biedt tevens duidelijkheid om eventuele geschillen met bijvoorbeeld een verkoper te voorkomen.

U kunt uw getaxeerde object(en) ook te koop aanbieden via online veilen of door tentoonstelling in onze showroom/winkel in Berkel en Rodenrijs, onder de rook van Rotterdam.

restauratie en taxatie van schilderijen klassiek en modern

Restauratie

Is uw schilderij, aquarel of werk op papier niet meer in topconditie? Een restauratie is dan vrijwel altijd een uitstekende investering! Wij kunnen uw waardevolle werk verdoeken, schoonmaken of restaureren.

Restaureren tot kunst verheffen

Een schilderij op doek kan stof of vergeelde vernis bevatten. Tijdens een schoonmaakbeurt wordt dit vakkundig verwijderd, waarna de originele kleuren en verf weer tevoorschijn komen. Als restaurateur blijft het prachtig om vanonder je eigen handen te zien en voelen wat de echte meester destijds heeft gezien en gemaakt.

Een mooi restauratievoorbeeld van een werk van Marius de Jongere 1912-1977 (zie onder).

Eeuwenoude Hollandse meesters

In de schilderkunst wordt gewerkt met diverse technieken. Voor zeventiende, achttiende- en negentiende-eeuwse doeken werkt Colours Kunst & Veiling daarom samen met professioneel restaurator Jazzy de Groot. Zij is gespecialiseerd in restauratie en conservering van schilderijen uit die periode – ze heeft onder meer als restaurator-in-opleiding gewerkt in het Van Gogh Museum – en is daarnaast vicevoorzitter van Restauratoren Nederland.

marius de jongere schilderije restauratie en verkoop

Inlijsten: de kroon op uw kunstwerk

Inlijsten is een belangrijke voorwaarde voor een goede conservering van uw doek. Meer weten over professioneel inlijsten?