Lijstenmakerij voor moderne en klassieke schilderijen

Tentoongestelde kunst en tijd voor koffie

Een lijst om uw schilderij zorgt ervoor dat uw doek goed geconserveerd blijft. Elk doek is uniek en vraagt om een andere omlijsting. De herkomst en de waarde van een doek kunnen mede bepalend zijn in de keuze voor een lijst.

Voor elk schilderij een lijst

Waar een baklijst een goede keuze kan zijn voor een modern schilderij, is een lijst die over de hoeken is doorgewerkt wellicht weer fraaier voor een zeventiende-eeuws doek. Terwijl een negentiende-eeuws Haagse School-schilderij misschien wel het beste uitkomt in een klassieke lijst met gipsornamenten, voorzien van goud/platina. 

Heeft u een schilderij dat u wilt laten inlijsten? Wij kunnen u adviseren wat de beste keuze is voor uw doek aan de hand van het soort schilderij, het gebruikte materiaal, de kleuren en verhoudingen.

lijstenmakerij voor schilderijen en kunstwerken rotterdam

Machinaal

Machinaal vervaardigd, via Vadia Lijsten

Middensegment

Middensegment: ambachtelijk handwerk, via J. Prins

Topsegment

kwaliteitslijsten op traditionele en ambachtelijke wijze gemaakt, via Gregor’s Lijsten

Schilderijlijst: eerst zien, dan beslissen

Het kan fijn zijn om eerst een aantal lijsten te zien. Loop daarom zeker eens onze showroom binnen aan de Edisonstraat 5B in Berkel en Rodenrijs. Daar vindt u tot wel 350 lijsten met uiteenlopende werken erin, van modern of klassiek schilderij tot giclée-druk.

Een lijst voor uw kunstwerk op maat laten maken? Neem vrijblijvend contact op.